Вакуум тръбен колектор 200 литра - самотек

  • Марка: Сънсолар
  • Кат. номер: TF20581800

Вакуум тръбен колектор за подгряване на вода 200 литров 

Технически данни

* Вкуум тръби 20 броя и размер ф58х1800мм - трислойна

* Неръждаем бойлер с 50мм полиуретанова изолация. SUS 304B дебелина 0,42мм

* Стойка за равен покрив. Изработена от неръждавейка SUS 304B с дебелина 1,2мм

* Доливащ и разшерителен съд 20л. хоризонтален изработен от SUS 304B  с дебелина 0,42мм и изолация 50мм

* Поддържаща рамка за разширителен съд

* Нагревател 220V 1500W

Пакетирани в кашони!

1 197,58 лв. 699,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 699,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

След дългите години обслужване на клиенти от всяка. Установихме , че всички заслужават качество на добра цена. След наблюдение опознаване на проблемите  на този тип системи. Разбрахме едно. Тези системи имат два основни недостатъка които бяха решени от нашият екип:

1. Доливащият съд постояно тече 

2. Нуждае се от добра денивилация за да може да се смесва добре топлата със студената вода. Също и да има добър дебит. 

Какво променихме? 

1.1 Доливащият съд беше прецизно сметнат и преначертан за да може да поема разширението на водата в резервоара. Също така посредством отръбяване в соларният бойлер успяхме да го накараме да се само охлажда. Наложи се доливащият или разширителен съд да бъде монтиран хоризонтално. Той е здраво закрепен за бойлера на солара посредством специално създадени стойки и крепежи. Така нашият продукт няма да ви създава проблеми с оливане на вода по покрива или още по лошо - постоянно да кипи. Това значително удължава живота на системата. 

2.1 Липсата на денивелация решихме с бустер помпи за топла вода. Това са циркулационни помпи със закачен за тях датчик за поток. Тези помпи се включват или изключват при пускането на водата.

Естествено проблема с котленият камък в райони с много твърда вода остава. Но и той е решим с поставянето на омекотителна система. 

Качественни материали.

Всеки един детайл е изработен от неръждавейка SUS304 или SUS204B. Водосъдържателят е изработен от 0.41мм неръждаема ламарина SUS 304. Като между кожуха и вътрешният балон има високоплътна PU изолация 5 см. В зависимост от литража на системата те се предлагат  с 2, 3, 4 подпорни крака пак изработени от неръждаем профил SUS204B. Боросиликатовото стъкло с дебелина 1,3мм е покрито с тройно абсорбационно покритие. Ако термосифонната система Ви е отворена-самотек система всяко едно уплътнение е от високотемпературен UV устойчив силикон. 

Техническа информация

Бойлер външен кожух - 0,41мм SUS304 ф47см

Бойлер балон - 0,41мм SUS304 ф37см

Рамка - двукрака с пети, за равен покрив, П профил с дебелина 1,3мм дебелина.

Вакуум тръба - ф50*1800 боросиликат с тройно покритие.

Доливащ съд - с поплавъчен механизъм удължен тип изработен от SUS304 1,3mm. Обем 20литра с PU изолация

Вход студена вода доливащ съд 1/2М

Отдушник доливащ съд 1/2М

Изход топла вода бойлер 3/4М

Крепеж А2 болтове и гайки.

 

Вакуум тръбният колектор за затопляне на вода е един надежден начин да пестите ток. Колекторът за топла вода на принципа на термосифона се подчинява на най-опростени физични закони.

Как работи той? 

Инсталираният бойлер върху изключително здравата неръждаема стойка е предназначен за съхранение на топлата вода. В дъното на бойлера са направени отвори с диаметър 58мм. В тези отвори има монтирани високотемпературни силикони които служат да уплътнят вакуум тръбите към бойлера. Високачествените боросиликатни вакуум тръби на нашите солари се захващат в долната си част към рамката посредством с UV защитени пластмасови капачки, а в горната както казахме към бойлера.

В най-високата част на водосъдържателя има монтиран хоризонтален доливащ съд без аналог в Бълагария. Той е с голям обем и топлообменни тръби влизащи директно в бойлера за по-добра изолация и по-бързо загряване на водата. След попадането на студената вода в бойлера посредством доливашият съд. Тя се отаява директно в най-долната част на съда където са и отворите за стъклените тръби. След отаяването водата естествено пропада във вакуум тръбата. Където се случва чудото. Трислойният слой с високо съдържание на мед веднага улавя слънчевите лъчи и предвата цялата енергия в водата. Уникалният топлообмен е изненадващ. Дори и при слабо слънцегреене водата се загрява изключително бързо. На практика този солар може да замръзне много трудно благодарение на структурата на двойната тръба с вакуум в нея, дефакто става като термос който сам се загрява. 

Какво е интересно да се знае?

След подгряването на водата със слънчева енергия тя става изключително мека. Всички съставки на варовик се отлагат. Изключително благоприятна за използване в съдомиялни, перални и кафе машини. Често хота страдащи от пърхут констатират подобрение на състоянието им след употреба на слънчева вода.

За какво трябва да внимавате?

Този тип вакуум тръбен колектор за топла вода работи като отворена система. Има пряк допир с атмосферата. Водата излизаща от бойлера е на самотек и за налягане разчита единствено на гравитацията. Препоръчваме Ви да бъде монтиран на минимум 6 метра по-високо от първият консуматор на водата. След тази денивелация топлата вода от него ще може да се смесва със студената по-добре.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане