Контролер за нагревател 3 KW с фотоволтаични панели

  • Марка: Voltec
  • Кат. номер: VOLTEC

Контролер за нагревател с максимална мощност 3 KW. Входящо напрежение от панелите за ток 240V. Максимален входящ ток 14А. Изход към товар 240V на 16А.

Ръководство за експлоатация и монтаж ТУК

650,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 650,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Представям на вниманието на всички хора които искат да си подгреят бойлера или искат да ползват печка с нажижаема жица изцяло или частично възползвайки се от слънчевата енергия. Ще се опитам с опростено обяснение да опиша как и какво прави това устройство произведено изцяло в България. 

 

Контролерът с името VOLTEC е измислен да подава ток към консуматори с максимална мощност на товар 3000 вата. Трябва да се знае ,че той работи само с нагреватели ( реактивна енергия ). Не може да го вържите за захранване на електроуреди които искат задължително 240V на 50Hz. Контролера сам компилира волтажа и ампеража към консуматора или казано иначе има си MPPT тракер. Той сам решава и смята как да съчетае волтажа с ампеража като се стреми да поддържа максимална работна точка. Входящото напрежение от фотоволтаичните панели не трябва да надвишава 240V на отворена верига а тока трябва да е с максимум 14А. Възможно е при желание от твоя страна да му пуснеш и ток от мрежа. Това ти дава опция при лошо време и оставен на атоматичен режим устройството ти да дърпа ток и от мрежата. Разбира се работи и без захранване от мрежа. Към контролера има и датчик който следи температурата на бойлера или помещението. Направих му опростено меню на български език но има и още няколко чужди. Можеш да нагласиш колко градуса да стане бойлера, буфера или помещението ти посредством няколко клика. Как да работиш с менюто няма да обяснявам по-долу си има ръководство. Но повярвай по-опростено няма как да е. Устройството дава тотална диагностика и възможност за настройване на часови зони за работа с мрежовият ток.

 

Къде да го ползваш и какво е готиното при него?

 

Когато става въпрос за подгряване на бойлер или буфер знаем ,че термалните солари са много готини но са и толкова сложни за монтаж и поддръжка. При избора на този тип система със слънчев колектор за производство на ток в един миг забравяш за прегряване, замръзване, утръбяване и автоматизация. От соларите идват само два кабела по 4м2. Няма да обяснявам колко по-лесно е да окабелиш от колкото да полагаш тръби. Бойлера или буфера ще се загрява винаги толкова колкото искаш. Лятото или зимата ще си спокоен. Забравяш за задръстени филтри, блокирали помпи, спукан разширителен съд, течове и какво ли още не. Което ще те накара да забрави за майстора и най-лошото да го чакаш докъто плащаш скъпия ток. 

Следващият вариант в който може да се ползва е и като захранва някакъв уред за отопление. Много е готино имам офис който изкара цяла зима на тока произведен от него. Разбира се налагаше се и да се пуска мрежа но беше доста рядко. Целият ден си топли идеално. Конвекторната печка е с 1200W нагревател. Много добро решение препоръчвам горещо!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане