Мрежови инвертори

Мрежови инвертори

Това са инверторите които за да работят задължително искат мрежа / външно захранване от ЕРП /. Използват се в фотоволтаични централи с по-големи мощтности и за домашни условия. При наличие на определени устройства могат да контролират потока на електроенергията. Работата им с акумулаторни батерии е трудна работа. Но някой производители предлагат допълнителни устройства които могат да накарат инвертора да работи и с батерии. Мрежови инвертор може да намерите както трифазен така и монофазен.

Ще Ви предлагаме няколко основни марки мрежови инвертори. Разделили сме ги на два класа произведени в Европа и такива произведени в Китай.

Неоспоримо най-добрата марака и с най-голям опит в бранша е немската компания с над 30 000 служителя в цял свят SMA Germany. Компанията се характеризира с прецизна изработка на продуктите си и дълга гаранция. Предлагат инвертор от 1,5 киловата монофазен до 110 киловата трифазен стрингови инвертор.

Мрежови инвертори с Китайски произход и сравнително добро качество са Sungrow . Производителят е доста напреднал в много иновации. Усилено плаща патенти за да ползва технологията на SMA.

В последно време бързо набираща сила в бранша компания е и Growatt . Доста добре финансирана от Китайското правителство за да се развива динамично и адекватно. По наши наблюдения до момента няма фрапиращи проблеми с продуктите им. Гаранционните условия са добри. Мониторинга и настройките са лесни и удобни.

 

марки
Подреди по