Вакуум тръбен колектор с 15 тръби Heat pipe

  • Марка: Сънсолар
  • Кат. номер: PM15

Вакуум тръбен колектор с 15 тръби Heat pipe. Комплект с меден манифолт и стойка за равен покрив от алуминии.

 

Технически данни

* 15 броя трислойни вакуум тръби.

* 15 броя Heat pipe кондензатори от мед.

* 2мм алуминиева рамка с черен цвят.

* Манифолт от мед и алуминиев корпус.

Подходящ за бойлер с 120 литра съвместимост.

990,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 990,00 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Вакуум тръбен колектор с 15 тръби Heat pipe и манифолт. Това е соларен панел предназначен за системи с принудителна циркулация на топлоносителя. Моделът може да работи целогодишно след като тръбната разводка се напълни с пропилен гликол. Препоръчвам Ви да монтирате медна тръбна разводка с минимален диаметър 15мм и дебелина 0,7мм. Монтажът на соларният панел и вкарването му в експлоатация на пръв поглед елементарен но е пълен с "подводни камъни".

Как да го монтирате? Аз препоръчвам следното!

Започвам с монтирането на самият солар. Монтирайте панела с лек наклон ама много лек наклон обратно на гилзата за термо двойката. Изходите за топлата и студената вода започват с компесаторна връзка за медна тръба ф22. От там с избраната от вас медна тръба продължавате към серпентината на бойлера. Не препоръчвам автоматични обезвъздушители, защото си има пълначки който едновременно с пълненето и обезвъздушават. Ползването на твърд припой е препоръчително! Помпената група се монтира на студената вода на серпентината- тя засмуква топлата вода от солара. Ползването на правилният разширителен съд е много важно. Той трябва да е с обем минимум 20% от общият обем на системата. Нямам предпочитания за диференциален термостат мога само да кажа ползвайте такъв с PT1000 датчик. ВАЖНО ! Съдът за разширенията трябва да е с по-голямо налягане от смата система. Какво значи това? Ако сте надули системата на 2 атмосфери, разширителният съд да е надут на 3 атмосфери. Предпазният клапан за налягане е добре да е минимум 4 бара. И така стигаме до големият въпрос. Какво правя когато отида на море и почне да прегрява. Повечето майстори говорят за големи разширителни съдове, покриване с чаршафи и други ексцентрични решения. Най-доброто е да монтирате един кран с електрическа задвижка на изхода на бойлера. Той се управлява от простичък термостат монтиран на водосъдържателя. Вярно има разход на вода но сравнение с това да викате майстор за ремонт е за предпочитане. Забелязах от практиката, че изхвърлената вода за една седмица от 100 литров бойлер не е над 300 литра. Сами можете да сметнете какво би Ви струвало. 

Вакуум тръбният колектор с кондензаторни тръби е много подходящ и за подпомагане на отоплението. Съветвам Ви да се свържете с мен за повече информация. В тези системи трябва да знам някой неща за да дам правилният съвет. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане